50 tips till dig som börjar släktforska

50tips

Även denna gång blir det ett kortare inlägg på bloggen. Jag har nämligen under den gångna veckan valt att sammanställa ett nytt häfte, denna gång med 50 blandade tips till dig som ska eller nyligen har börjat släktforska. Det är allt från metodik, vad du bör tänka på, till massor av tips om spännande källor. Dessutom ger jag lite tips på hur du hittar en okänd fader, eller varför inte när en familj försvinner spårlöst ur husförhörslängden. Förhoppningsvis så finns det ett eller flera bra tips för dom flesta i häftet som hjälp i det fortsatta letandet efter den egna historien. Observera att detta häfte är skrivet utefter mina egna personliga åsikter och erfarenheter. Trevlig läsning.

Häftet är naturligtvis fritt att kopiera och sprida till de personer som vill ha det. Ladda ner det via denna länk:

50 tips till dig som börjar släktforska

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 50 tips till dig som börjar släktforska

  1. Lasse Ericsson skriver:

    Funkar inte att ladda ner. I alla fall inte på iPhone. Får meddelande ”401 forbidden”

    Gillad av 1 person

    • anforskning skriver:

      Hej Lasse! Då jag själv inte har iPhone så vet jag tyvärr inte vad det kan bero på. Dokumentet har laddats ner mer än 800 gånger än så länge. Det jag inte kan se är vilken typ av enheter som man har laddat ner det med.
      Med min Android är det inga problem att ladda ner dokumentet och läsa det. Kan det vara så att du har något säkerhetsprogram installerat som hindrar nerladdning av filen? I annat fall får du vända dig till någon iPhone-kunnig person. Hoppas det löser sig, och kul att du vill ladda ner mitt kompendium.

      Gilla

Lämna en kommentar