Spökvandring på Kalmar Slott

Under april månad släppte jag min första bok, Vimmerby Stads historia. En lokalhistorisk bok som sträckte sig från medeltid fram till slutet på 1700-talet. Det var en ny upplevelse för mig att göra ett sådant projekt, och något som jag rekommenderar andra att göra. När man som jag har forskat om den egna släkten i över ett decennium så är det naturligt att man lyfter blicken och intresserar sig för vad som hänt mer i de trakter där förfäderna har bott och levt.

I somras påbörjade jag mitt nästa bokprojekt, även det en historisk bok, dock inte om Vimmerby stad. Kanske kommer jag ge ut den under den kommande våren, om jag hunnit färdigt med den tills dess. Min tanke är att jag under de kommande fyra veckorna ska fokusera fullt ut på denna nya bok, därför kommer jag inte att göra något nytt blogginlägg förrän den 15 december. Jag vill samtidigt passa på och tacka er som följer min blogg, och alla som har kommenterat den både här och på de facebook-grupper där jag brukar publicera inläggen.

m91lijjbkrsgs9pe7u8w

Till något helt annat nu. Den 31 oktober var jag och min flickvän på spökvandring i Kalmar Slott. Ett mycket uppskattat evenemang då samtliga höstens spökvandringar blev slutsålda. I mörkret får man följa med en kåpbärande ”vålnad” upp på slottsmuren, för att där mötas upp av slottets fångvaktmästare utklädd i tidsenliga kläder. Han guidar sedan runt gruppen i slottets mörka salar, där han berättar om de hemskheter som hänt under århundradena. Ibland dyker andra skådespelare upp och gör sitt bästa för att skrämma gruppen, och ibland springer fångvaktmästaren i förväg med lyktan, och man är lämnad i nästan mörker. Personligen har alltid Kalmar slott legat mig varmt om hjärtat, och det var därför spännande och förväntansfullt man gick runt där. Tyvärr fick man inte uppleva några kalla kårar denna gång, men samtidigt skulle jag aldrig vilja bli inspärrad i kvinnofängelset ensam en hel natt. Det skulle vara riktigt roligt att få gå runt där själv endast i sällskap av ett medium, kanske man skulle få uppleva mer då? Det var i alla fall bra skådespelarinsatser, så en eloge till dessa personer. Jag har själv släkt som levt och arbetat på Kalmar slott vid 1600-talets början, undrar om deras själar finns kvar där på slottet, tyst iakttagande de som vandrar runt där i kvällens mörker?

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spökvandring på Kalmar Slott

  1. Birgitta Krantz skriver:

    Jag ser fram emot 15 december för det är alltid roligt att läsa det du skriver. Lycka till med skrivandet av den nya boken.

    Birgitta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s