Ansedel

En ansedel är ett formulär som man kan fylla i medan man släktforskar för att få god ordning när man använder papper och penna. Användandet av ansedlar har nog minskat under åren, många för säkert in uppgifterna direkt i sitt släktprogram istället. Däremot kan det vara bra att precis i början använda ansedlar innan man har hittat ett släktprogram som man trivs med.

Ansedel

Härom kvällen surfade jag förbi den ansedel som kan laddas ner från Riksarkivet och tänkte, det där kan jag göra bättre, blygsam som jag är. Så jag satte igång och skapa en egen ansedel, varav huvudet ni kan se ovan. Resultatet blev en dubbelsidig ansedel i PDF-format för utskrift med gott om utrymme för flera äktenskap, många barn & källor, och inte minst relativt gott med utrymme att skriva levnadshistoria. Om du vill ladda ner en kopia av ansedeln gör du det genom att klicka på bilden ovan eller på länken nedan:

Ansedel

Detta inlägg är inget propagerande för användandet av ansedlar, utan var mer en kul stunds tidsfördriv, men vill någon använda den är det naturligtvis bara roligt.

 

Uppdatering 2017-03-17:

Här är en uppdaterad version 2 av ansedeln, där jag har lagt till möjlighet att ange dödsort för barnen. Jag har även lagt till en sida 3 och 4 om man har en lång levnadshistoria att nerteckna, och totalt nu möjlighet till 60 källreferenser, vilket blir 120 stycken för en familj tillsammans (far och mor). Sida 3-4 printas förstås endast ut då behov finns. Ladda ner den nya versionen genom denna länk:

Ansedel version 2

Relaterade inlägg

Introduktion till Släktforskning

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ansedel

 1. solveigp skriver:

  Mycket bra denna ansedel! Tack!

  Gilla

 2. Camilla Johansson skriver:

  Jättefin ansedel. 😊 Men hur fyller man i?
  Eller kan man köpa en ifyllningsbar version?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s