Börja släktforska

Vi blir allt fler som blir nyfikna på vår egen släkts historia, man kan ha inspirerats av tv-program som Vem tror du att du är eller Allt för Sverige. Om du frågar några släktforskare varför de en gång i tiden började forska, så kommer du få många olika svar. Kanske visste man ingenting om sin farfar, man hade hört någon släktskröna som man undrade om den var sann, eller så kanske man har hittat några svartvita familjefoton eller morbrors pärm med släktforskning sammanställd för länge sedan.

Att börja släktforska är inte svårt, grunderna lär man sig ganska snart, och det roliga är att man hela tiden lär sig nya saker, och framför allt hittar nya uppgifter om sin egen släkts historia. Men hur kommer man igång? Nedan finner du min Introduktion till Släktforskning – en helt gratis handbok (eller kalla det kurs om du vill) i hur du kommer igång att släktforska. Förutom att du lär dig grunderna finns många länktips till bra internetsidor om släktforskning.

Handboken är helt fritt att ladda ner, kopiera och dela med sig av, och jag hoppas att du kommer att få glädje av det. Handboken är ett PDF-dokument som du kan läsa genom att klicka på bilden nedan, eller ladda ner det genom att högerklicka och välja Spara som…

introduktion

Lycka till med din släktforskning, och på min blogg här under meny Släktforskar-guider hittar du mycket mer läsvärt om släktforskning, förutom alla de blogginlägg jag skrivit under åren.