Om

Hej och välkommen till min blogg om släktforskning!

Mitt namn är Daniel Johnsson och jag är född och uppvuxen i Småland. Jag bor sedan flera år tillbaka i den lilla vackra staden Vimmerby. Redan som tonåring fick jag upp intresset för släktforskning, men det var först när min dotter föddes 2002 som jag på riktigt började resan i min släkts historia för att få reda på det som hänt mina anor genom århundradena.

StensjoBy_170716_1

På den här bloggen har jag tänkt dela med mig av mina tankar och funderingar kring släktforskning, men även en hel del tips och källor som man kan ha nytta av både som ny och som relativt erfaren släktforskare.

Våren 2015 gav jag ut min första bok, ”Vimmerby stads historia” som handlar om stadens historia från medeltiden fram till 1799. I den boken har jag lyft fram vad som har hänt i staden, men framför allt även de intressanta livsöden jag stött på från svunna tider.
Det var ett riktigt roligt projekt att bryta av den vanliga släktforskningen med, och kanske blir det fler böcker framöver, vem vet? 😉

http://www.bokus.com/bok/9789174635812/vimmerby-stads-historia-1350-1799/

 

outlook

För er som önskar komma i kontakt med mig av en eller annan anledning så har jag nu skapat en ny, dedikerad epostadress för Anforskning. Till denna kan ni maila tankar, frågor och funderingar kring det som jag presenterar på min blogg. Adressen är följande:

anforskning@outlook.com

Kanske är det så att du har förslag på vad du tycker att jag bör ta upp på bloggen? Eller att du själv skulle vilja göra ett gästinlägg inom ämnet släktforskning eller lokalhistoria? Tveka då inte och skicka ett mail till adressen ovan. Jag förbehåller mig rätten att välja bland de förslag som kommer in.

Min ambition är att svara på alla seriösa mail så fort jag får tid. Jag undanber mig dock önskemål om hjälp med släktutredningar. Så som min livssituation med jobb och familj ser ut just nu, i kombination med min egen släktforskning och andra privata projekt så har jag helt enkelt inte tid att ta några sådana uppdrag just nu.

10 kommentarer till Om

 1. Irene Nilsson skriver:

  Hej! Ville bara hälsa också tacka.Är helt nybörjare och ska gå en kurs i släktforskning. Har gått med i en grupp på Facebook som heter Släktforskning.Någon tipsade mig om Introduktion till släktforsning . Mycket givade läsning. Tack!Jag blev extra intresserad när jag såg att det var en del från mina hemtrakter. Min far var född i Svinhult. Jag bor själv i Göteborg Mvh Irene

  Gillad av 1 person

 2. Hej!
  Vi vill låna din artikel angående brunna kyrkböcker till vårt medlemsblad Släktbiten. Har du något emot det. Vi anger naturligtvis källa. Hälsningar Monica Fäst

  Gilla

  • anforskning skriver:

   Hej Monica! Självklart får ni ta med den artikeln i ert medlemsblad, det är bara roligt att det jag skriver kommer till glädje för fler släktforskare. Med vänlig hälsning, Daniel.

   Gilla

 3. Helena skriver:

  Fin blogg du har, jag har själv anor från Småland, I och kring Urshult.

  Gillad av 1 person

 4. Eva-Marie DeYoung skriver:

  Hej, Jag har precis börjat släktforska och tycker det är väldigt intressant. Din information var mycket hjälpsam. Tack!
  Undrar om du har använt en app som heter ”Photomyne” för att kopiera gamla foton. Kostnaden per år är ca 120 kr och det blir bra.
  Ser fram mot mer information
  Mvh Eva-Marie

  Gillad av 1 person

  • anforskning skriver:

   Hej Eva-Marie, Tack för din positiva feedback. 🙂 Nej, jag har inte testat Photomyne, själv föredrar jag fortfarande att skanna de foton jag kopierar. Mvh, Daniel.

   Gilla

 5. Åke skriver:

  Hej!
  Tackar för en mycket bra blogg, jag ska titta mer efterhand.
  Jag snubblade in här efter att ha googlat information om Kalmar Regementes ”härjningar” i Tyskland. Min förfader, Håkan En ifrån Ö. Möckelhult i Hjälmseryd socken, var vid Västra Härads kompani och gjorde precis samma resa som din förfader, från Gotland via Finland och Tyskland till Norge för att sedan hamna som en av ”de händer som grävde på Göta Kanal”. Kan ju till och med hända att de kände till varandra. Jag ska i alla fall försöka få tag på böckerna du nämner.
  Väl hemma ifrån Norge så hade hustrun dessutom passat på att skaffa sig en dotter (möjligen motvilligt) som inte var Håkans, så det blev skilsmässa som grädde på moset. Tyvärr är det ju ofta de negativa sakerna i de förfädernes liv som finns mest väl dokumenterade.
  Mvh, Åke

  Gilla

 6. additune skriver:

  Vilka otrolig bra material har du samlat och skrivit här! Tack för att du delar så generöst!
  Är själv nybörjare inom släktforskning och helt fångat 🙂 Dina texter och kunskaper kommer att hjälpa mig långt! Tack!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s